A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Emellett a felhasználási adatokhoz a google és a facebook is hozzáférhet. A weboldal használatával elfogadod a cookie-k használatát.

 

Menü

7 ok, hogy legyen egy peshtemalod

A török törölközők, más néven peshtemalok története egészen az Ottomán birodalomig nyúlik vissza. A hammammokban, török fürdőkben használták ezeket a csodás textíliákat, és a mai napig a török fürdő kultúra fontos részét képezik.

Amiben leginkább különböznek az általunk használt törölközőktől az a vastagságuk. Sokkal könnyebbek és vékonyabbak, mint a hagyományos frottír törölközők. Vajon ez azt is jelenti, hogy kevésbé nedvszívók? Egyáltalán nem! A titok a szövésükhöz használt török pamutban rejlik, melynek a szálai sokkal hosszabbak, mint más pamut szálak, és a mosással, használattal "kinyílnak", és egyre több nedvességet tudnak magukba szívni.

Valójában ugyanannyi vizet tud magába szívni, mint a hagyományos törölközők, viszont mivel vékony szövésű, sokkal gyorsabban szárad. Mivel ilyen vékonyak, összehajtogatva kis helyet foglalnak csak - ez különösen praktikus manapság a kisebb méretű lakásokban.

7 ok, hogy legyen egy peshtemalod (vagy akár több is)

1. Csodásan puha: Lágyabb, mint bármi, amivel eddig szárítottad magad. A szövéshez felhasznált pamut szálak kiváló minőségűek, és lágyan körülölelnek, amikor használod a törölközőt. A jó hír az, hogy ez idővel csak javulni fog. Tehát nem számít, milyen puha, amikor megkapod, a peshtemal minden egyes mosással még puhább lesz.

2. Szép: Akár felakasztasz egyet a fürdőszobádban, akár magaddal viszed a strandra, biztosan feldobja a napodat. 

3. Könnyű: nem nehezíti el a strandtáskádat, sporttáskádat, vagy a poggyászodat

4. Gyorsan szárad: nincs többé bepállott törölköző. 

5. Kis helyen is elfér: lapos szövésének köszönhetően egészen kis helyet foglal

6. Nem csak törölköző: a strandon kívül is jó szolgálatot tesznek: jóga törölközőként, asztalterítőként, sálként is tudod használni.

7. Környezetkímélő: amellett, hogy teljesen természetes anyagból van a mosógépben is kis helyet foglal - tisztítása kevesebb energiát és mosószert igényel