A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Emellett a felhasználási adatokhoz a google és a facebook is hozzáférhet. A weboldal használatával elfogadod a cookie-k használatát.

 

Menü

Gyakori kérdések

Minden kérdésedet megválaszoljuk termékeinkkel kapcsolatosan.

Ha mégsem találnád meg itt a választ, írj nekünk az info@brightme.eu emailcímre!

Mi az a Peshtemal?

Peshtemal, más néven török törölköző vagy hamam törölköző. A három kifejezés ugyanazt takarja, a törökfürdőkben évszázadok óta használt, tradicionális módon szövött törölközőket, amelyek a török fürdőkultúra szerves részei évszázadok óta.

Mi a különbség a peshtemalok és a hagyományos frottír törölközők között?

A legnagyobb különbség az, hogy hogyan szövik őket. A török törölközők lapos szövésűek, míg a frottír törölközők esetében kis hurkokat szőnek.

Miért olyan különlegesek a hamam törölközők?

100% pamut 100% pamut

gyorsan szárad gyorsan szárad  

pihe-puha pihe-puha 

 nagy nedvszívó képességű  

pehelysúlyú könnyű

 sokoldalúan használható

 kicsire hajtogatható

 

Minden Peshtemal egyforma?

Egyáltalán nem! A felhasznált pamut, és a szövés minősége alapján óriás különbségek vannak közöttük. A BrightMe peshtemalok 100% török pamutból, Törökország textil fellegvárában egy családi üzemben készülnek. Minden törölközőnk OEKO-TEX® STANDARD 100-as minősítéssel rendelkezik.

Ha egyszer kipróbálsz egy igazán kiváló minőségű peshtemalt, akkor legközelebb már nem vásárolsz rosszabb minőségűt.

Mit jelent a OEKO-TEX® STANDARD 100minősítés?

Az OEKO-TEX®  (régebben ÖKO-TEX) a textil termékekhez, és a hozzájuk kapcsolódó kellékekhez (pl cipzárak, cérnák, gombok) számára kidolgozott vizsgálati és tanúsítási rendszer. Előírja a textil- és ruhaipari gyártásban használt anyagokban előforduló kémiai anyagoknak azt a még megengedett mennyiségét, ami az emberi szervezetre nézve nem jelent veszélyt.

A szabvány 4 kategóriába sorolja a különböző árucikkeket, és kategóriánként megállapított veszélyességi határértékeket tartalmaz.

Ezen belül is a legszigorúbb előírások az I.-es kategóriára vonatkoznak, amelyek a csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt termék tartoznak. A BrightMe török törölközők ebbe a kategóriába esnek, ezért jó szívvel ajánljuk őket akár babatakarónak is.

A BrightMe peshtemalok környezetbarátok?

Azt biztosan tudod, hogy a pamut előállítása nagyon sok vizet igényel. Azonban a BrightMe törölközők könnyűek, kis helyet foglalnak mosáskor, alacsony hőmérsékleten (30 fokon) moshatók és levegőn kell szárítani őket. Ezen kívül olyan strapabírók, hogy hosszú éveken keresztül hű társaid lesznek.

A törölközőket nem csomagoljuk egyesével nejlonzacskóba, és a csomagoláshoz is igyekszünk minél környezetbarátabb megoldásokat választani.

Hogyan ápoljam a peshtemalomat?

Vásárlás után egy éjszakára áztasd hideg vízbe (pici ecetet is tehetsz hozzá). Miért van erre szükség? Mert a szövéshez a szálakat kukoricakeményítővel vonják be, így könnyebben kezelhetők. Ha nincs neved áztatni, akkor 2-3 mosással teljesen megszabadulhatsz a bevonattól.

A török törölközők 30 °C-on mosógépben moshatók. Nem eresztik a színüket, és idővel sem fakulnak.

Szárítógépben alacsony hőfokon száríthatók, de mi nem javasoljuk, mert szabad levegőn is gyorsan száradnak. 

Nem fehéríthető, és vegytisztításra nem alkalmas. Ha néha ecetet, vagy szódabikarbónát adsz a mosáshoz, az segít a peshtemalokat puhábbá tenni, és eltávolítani a mosószer maradványokat.

Az öblítőszer befolyásolhatja a törölköző nedvszívóképességét, ezért javasolt kerülni.

Hol vásárolhatók meg a BrightMe termékek?

Jelenleg csak weboldalunkon értékesítjük termékeinket. Időről időre azonban budapesti vásárokban is találkozhatsz velünk.

Fizetési és szállítási feltételek

A fizetéssel és szállítással kapcsolatos információkat ide kattintva tudod elolvasni